Alweer 1,5 week geleden genoot ik van Belgische biertjes, terrasjes, de goede sfeer en prachtige omgeving van Brussel. Samen met mijn huisgenootje en vriendin Jolien gingen we er even een weekendje tussenuit. Daar waren we echt aan toe. Ik laat je dan ook de leukste plekjes en hotspots zien van deze toffe stad!
De hotspots van Brussel - 1
De hotspots van Brussel - 2

CULTUUR hotspots van Brussel

De Grote Markt is een van de bekendste pleinen in Brussel. Hier vind je prachtige gebouwen en architectuur, maar ook hele gezellige restaurantjes en de beste chocolatiers. Want wie België verlaat kan dat natuurlijk niet doen zonder echte Belgische chocolade te hebben gegeten!

 

De hotspots van Brussel - 3
Bij iedereen vast bekend: Manneken Pis. In het echt was hij toch een heel stuk kleiner dan verwacht, maar wel erg leuk om eens in het echt te zien tussen alle hordes Chinese toeristen. En het grappige? Hij had bijna iedere dag een andere outfit aan!

 

De hotspots van Brussel - 4
Een ander tof ding aan Brussel zijn alle striptekeningen die je door de hele stad kunt vinden. Op allerlei grote gebouwen zie je de meest toffe tekeningen. Je kunt echte georganiseerde stadstochten doen om alle tekeningen te zien, of (net als wij) zelf proberen zoveel mogelijk strips te spotten tijdens een lange wandeling door de stad.
De hotspots van Brussel - 5

 

FOOD & DRINKS in Brussel

Om lekker te eten en te drinken ben je in Brussel zeker op de juiste plek. Er zijn rondom het Beursgebouw en de Grote Markt ontelbaar veel leuke eettentjes, terrasjes en kroegjes. Ook in het luxe gedeelte van Brussel (Louiza) vind je leuke plekjes om te lunchen of een Belgisch biertje te drinken. Onze favorieten?- Nona (voor pizza’s met organische ingredienten van Belgische boeren en homemade drankjes)

Le Grand Cafe (voor een croque madame of croque monsieur)
Hard Rock Café (voor de lekkerste burgers en cocktails)
Oma (voor goede Belgische biertjes en zelfgemaakte lunch in buffet vorm)
Zebra (voor drankjes en de lekkerste nacho’s met allerlei dipjes zoals chili, room en guacemole)
O-reilley’s (voor drankjes en de echte Ierse sfeer, in het centrum van Brussel)

 

De hotspots van Brussel - 6
Nona
De hotspots van Brussel - 7

 

De hotspots van Brussel - 8

Le Grand Café

 

De hotspots van Brussel - 9
Hard Rock Café Brussel
De hotspots van Brussel - 10

Oma

 

De hotspots van Brussel - 11

SHOPPING in Brussel

Naast de standaard winkels zoals Primark, Zara, Mango, New Look, Sascha en Pull & Bear vind je in Brussel ook een heel aantal toffe en unieke boetiekjes. In de buurt van de Lombardstraat zijn allerlei winkeltjes te vinden waar je terecht kunt voor de leukste accessoires, stationary en kleding. Zelf scoorde ik een leuke plattegrond/reisgids van Lissabon bij Mofelito Paperito, een shirt bij Appart No17, een ketting bij Sascha en twee make-upproducten bij de NYX winkel (die beide overigens wel in het echte winkelgedeelte zaten)
Mijn favoriete winkels?:
Amen (Voor stationary, gadgets, lifestyle items en kaarten)
H.Y.P Store (Voor echte unieke kledingstukken met toffe Belgische quotes)
Appart No17 (Concept store met toffe kleding, interieur items, stationary, accessories en sieraden)

Mofelito Paperito (Stationary, reisboekjes en andere toffe boeken)

 

De hotspots van Brussel - 12

 

De hotspots van Brussel - 13

 

De hotspots van Brussel - 14

 

De hotspots van Brussel - 15

 

ARCHITECTUUR in Brussel

Al vanaf de eerste minuut in Brussel vond ik het al wat hebben van het prachtige Parijs. De mooie gebouwen, chique balkonnetjes, gevels en hoge panden laten je meteen wegdromen. Ik voelde me af en toe een echte Parisienne. Vooral in het luxe gedeelte van Brussel, Louiza (waar je makkelijk met de metro kunt komen), waar je ook chique winkels als Dior, Tiffany & Co en Karen Millen vindt.

De hotspots van Brussel - 16

 

De hotspots van Brussel - 17

 

De hotspots van Brussel - 18
Dit weekendje Brussel deed me zeker goed. Het feit dat het tussen de 25 en 30 graden was maakte het alleen nog maar beter. We hebben heel wat terrasjes getest! Wat ik wel jammer vond aan Brussel was de slechte infrastructuur (wat je wel meer in België ziet), de troep in de stad, vele wegwerkzaamheden en vele zwervers. Toch mocht dat de pret niet drukken en hebben we een heerlijk weekend gehad.

 

Benieuwd naar alle items die ik gekocht heb en nog meer beelden? Houd dan mijn YouTube-kanaal in de gaten, want de vlog volgt nog! Op Instagram zie je nog meer toffe foto’s!

 

Wat vind jij van Brussel? En welke Belgische stad vind jij het tofste? 
Share This