Dat je eigen huis aan moet voelen als een thuis, dat spreekt voor zich. Maar wanneer is het een écht thuis? Zelf word ik heel gelukkig van een mooi, harmonieus interieur. Van kleuren die elkaar aanvullen, mooie spulletjes met bijzondere herinneringen en van meubelstukken met een verhaal. Ik was jarenlang groot fan van een rustig, Scandinavisch interieur, maar dat bleek ik de praktijk toch niet helemaal voor mij weggelegd. Een beetje kleur in je interieur geeft het leven immers óók een beetje kleur. Vandaag daarom een kijkje in mijn geüpgradede eethoek en woonkamer. Kijk je mee?

Een nieuwe ovalen houten eettafel met ronde poten

Al jaren wilde ik een nieuwe eettafel. Waarom ik hem niet eerder kocht vraag je je af? Omdat ik simpelweg niet wist welke ik moest kiezen. Rond? Ovaal? Rechthoekig? En ook over de kleur en het materiaal werd ik het niet eens met mezelf. Uiteindelijk viel mijn oog op eettafels met een ronde grote poot. Je raad het al: onbetaalbaar. Lucky me vond ik een paar weken later bij Wehkamp deze budget variant. Een rechthoekige tafel met ronde hoeken, waardoor hij wel de grootte heeft van een hoekige tafel, maar ook het knusse van ovaal. De poten aan de zijkanten hebben houten spijlen en lopen rond, waardoor het een heel mooi modern effect krijgt. Ik ben er dol op! Hij doet me een beetje denken aan HKliving, één van mijn favoriete interieurmerken. De eethoek is trouwens mijn favoriete plek in huis. De zon schijnt er (zoals je ziet) altijd heerlijk naar binnen, wat het een heel fijne plek maakt om te eten, werken of bijkletsen met vriendinnen.

 

Straatvondst: vakkenkast

Dit vakkenkastje vond ik op straat, zo’n anderhalf jaar geleden. Hij stond langs de weg en ik kon hem niet laten staan. Daarom zeulde ik hem in mijn eentje de trap op en mijn huis in (hij bleek ieeets zwaarder dan ik dacht, oeps). Heel lang deed hij dienst als rommelkastje, omdat ik er letterlijk alles in gooide wat rondslingerde in huis. Niet ideaal voor zo’n open kast, maar goed, wie deed me wat. Een paar weken geleden besloot ik dat het tijd was om hem een goede opknapbeurt te geven. Van beige wit naar mat zwart. Wát een verschil! Het staat een stuk chiquer en daarnaast knalt hij door het contrast met het wit erachter enorm van de muur af! Het prachtige kunstwerk erboven is trouwens gemaakt door een vriendin van mij. Bekijk Oui Atelier op Instagram voor meer inspiratie.

 

Kleurrijke posters boven de bank

 

De posters zijn mijn allernieuwste aanwinsten. Ik wilde simpelweg meer kleur in huis. Ik zocht op Etsy mooie posters die downloadbaar waren. Oftewel: ik zocht toffe posters en kocht de PDF versie ervan, zodat ik ze zelf kon (laten) drukken. Ik koos voor twee kleurrijke posters van de Franse kunstenaar Henri Matisse. Links zie je een felgekleurd schilderij (The Open Window), gemaakt in 1905 vanuit zijn appartement in het Franse Collioure. Rechts zie je een variant van de Papier Découpes serie (vertaald: papierknipsels), wat Matisse in heel veel verschillende kleuren en vormcombinaties maakte. Bij elkaar leek het me een hele kleurrijke combinatie, maar toch in balans. Vervolgens was het tijd om de PDF’s te laten drukken. Bij Drukwerknodig.nl koos ik voor de optie ‘fotovergroting’ zodat ik de PDF’s op iets groter formaat van goede kwaliteit kon laten drukken en dat is zeker gelukt. Een hele fijne webshop voor allerlei drukwerk. Je kunt er onder andere visitekaartjes drukken, flyers drukken én boeken drukken.

 

Meubelstukken met een verhaal

Het leuke van interieur is dat hierbij, net als bij mode, trends hun rentree maken. Een van de interieurtrends van de afgelopen jaren is de boho trend, waarbij je veel rotan meubelstukken ziet. Toen ik hier kwam wonen (zo’n twee jaar geleden) kreeg ik van mijn oma haar eigen lounge set, zoals ze het noemt. Een set van een salontafel en stoel (de tweede stoel is vroeger helaas gesneuveld) die zij op haar eigen kamer had staan toen ze jong was. Twee meubelstukken die al zo’n 60 jaar oud zijn en die ik met veel liefde iedere dag in mijn woonkamer heb staan. Hoe bijzonder!?

 


Hoe zit het met jouw interieur? Heb jij ook meubelstukken met een verhaal? En hoe vaak denk jij: oké, ik ben toe aan iets nieuws? Let’s change! Voor mij blijft het een soort ongoing project. Iets waarvan ik het heerlijk vind dat er altijd weer iets is om het nog meer mijn thuis te maken.

Share This