Zoals je wellicht weet, werk ik sinds januari 2018 bij een online marketing bureau. En ja, dat betekent inderdaad dat ik veel achter de computer te vinden ben. Bij een kantoorbaan (maar ook wanneer je niet per se werkt op een kantoor, maar je je wel vaak achter een bureau begeeft) heb je volgens mij vijf bureau essentials binnen handbereik nodig. Benieuwd welke? Lees snel verder!

Noice cancelling koptelefoon

Een van mijn beste keuzes ever was het aanschaffen van een noice cancelling koptelefoon. Oprecht vind ik dit de allerbeste tip voor iemand die op kantoor werkt. Sinds ik de Bose Quiet Comfort Over Ear koptelefoon heb, kijk ik mijn collega’s altijd vragend aan wanneer ze tegen me praten. Ik hoor ze toch niet. Hoe heerlijk!

Koppelstukje voor je iPhone

Heb je eigen klanten of ben je simpelweg vaak aan het bellen? Dan is een koppelstukje dat je in je telefoon en oortjes doet ideaal. Omdat ik nog steeds van die ‘oude’ oortjes heb, is zo’n koppelstukje niet te missen. Daarnaast leen ik mijn oortjes nog wel eens uit aan collega’s die hem nog in hun computer of laptop stoppen om muziek te luisteren.

Notitieboekje en pen

Oke, dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar ondanks alle online taken en afspraken zweer ik nog steeds bij een ouderwets notitieboekje. Want geef toe: hoe heerlijk is het om een taak (die je twee seconden geleden op je lijstje hebt geschreven omdat je hem net hebt gedaan) weg te strepen? Ik geef toe dat dit me echt een instant geluksgevoel geeft.

Planner

Zelf gebruik ik hem minder, omdat ik veel in mijn online Google agenda plan, maar toch zie je ze steeds vaker. Planners. Het zijn super handige dikke notitieboeken met allerlei vakjes. Van vragen als: “welk cijfer geef je jouw dag”, tot “welke drie taken moeten absoluut gedaan zijn vandaag”, ze staan er allemaal in. Hoe zweverig en overdreven het soms ook lijkt, je bent wel bewuster met je dag bezig en je laat je bureau zeker tevredener achter na een werkdag. Welke ik kan aanraden? Ik vind The Happiness Planner heel fijn. Daar heb ik een tijd mee gewerkt. Ook het boek 100 dagen Hard Gaan, van trainer/coach William Hummel is er eentje in deze klasse.

Een dobbelsteen

Een dobbelsteen. Ja echt waar. Bij ‘ons’ op kantoor is dit een soort heilige graal wanneer het gaat om productiviteit. Iedereen heeft een grote houten dobbelsteen op zijn of haar bureau liggen. Wat erop staat? Een groene, oranje en rode stip, plus een vraagteken. Aan jou de keuze hoeveel je gestoord wilt worden door collega’s. De opgetrokken wenkbrauwen van collega’s wanneer ik glimlachend naar de rode stip wijs, is vaak goud waard. Lange leve het nee zeggen.

Welke dingen vind jij essentieel op je bureau (naast een kop thee/koffie natuurlijk)? 

Share This