Onlangs ben ik als een heuse millennial ook maar ‘aan de podcasts’ gegaan. Ja, je hoort het goed. ’s Avonds wanneer ik in bed lig ben ik niet meer (altijd) door mijn óh zo fabuleuze Instagram tijdlijn aan het scrollen, maar luister ik verhalen van anderen. De podcast serie ‘Millennial Mindf*ck’ van NPO Radio 1 vind ik oprecht fantastisch. Ik kwam hier zoveel herkenbare dingen tegen, waaronder ‘de werk triangel’: de succesformule voor werkgeluk. Benieuwd? Lees hier meer!

 

De werkformule: team x geld x taak

In de podcasts van Millennial Mindf*ck hebben ze het iedere week over een ander onderwerp en bespreken ze de kijk van millennials daarop. Wanneer het onderwerp ‘werk’ aan bod komt, valt iets meteen op. Millennials lijken over het algemeen meer gefocust op hun carriere dan op geld verdienen. Status en betekenisvol werk zijn voor hen vaak belangrijker dan de financiële beloning. Maar over het algemeen vinden ze drie punten belangrijk wanneer ze ergens werken.

  1. Team: werken in een heel leuk team
  2. Geld: heel veel geld verdienen met je werk
  3. Taak: heel leuk werk doen

De Werk Triangel | Marlennial.nl

Als je het zo bekijkt, dan is het eigenlijk een soort werkformule: een succesformule waarvan twee van de drie punten in balans moeten zijn, zodat jouw werkgeluk op pijl is.

Want denk maar eens na: verdien je niet enorm veel, maar werk je in een fantastisch team aan toffe projecten? Prima! Is het team gaaf en verdien je goed, maar is je werk minder leuk, dan is dat ook best vol te houden. Pas wanneer twee van de drie punten niet aanwezig zijn is het ineens niet meer te doen en ben je vaak een stuk minder gelukkig. Wanneer ik naar mezelf kijk is dit ook zo: ik weet dat er banen zijn waar ik wellicht meer kan verdienen dan ik nu doe, maar ik vind het werk super gaaf, ik krijg veel kansen en verantwoordelijkheden én het team is geweldig.

 

Het belang van een werkomgeving voor jouw werkgeluk

Wanneer ik soms bij andere bedrijven over de vloer kom, valt me één ding vaak meteen op: de inrichting van de werkplekken. Natuurlijk kan de sfeer ergens super goed zijn, maar voor mij is die sfeer enorm afhankelijk van de inrichting van een ruimte. Neem als voorbeeld het kantoor op de werkplek van mijn ouders. Ze werken beide bij de gemeente; kantoren met grijze archiefkasten, een simpel houten bureau (vaak wat opgefleurd is met foto’s van mijn zusje en ik) en als je geluk hebt een schilderij aan de muur. Niet bepaald inspirerend vind ik. Zelf merk ik dat een vrolijke, grappige of hippe werkomgeving mij stimuleert. Het zorgt ervoor dat ik het leuk vind om naar kantoor te gaan. Ook al zit ik veel achter de computer en ben ik daar niet om alleen maar te ouwehoeren. Een inspirerende werkomgeving zorgt er echt voor dat ik mijn werk leuker vind!

 

Van de schommel tot op de skippybal

Op het kantoor bij daar-om.nl, het online marketing bureau waar ik werk, hangt midden in de ruimte een schommel. En ja, daar wordt ook echt op geschommeld. Daarnaast vind je er zit-sta bureau’s, rollen er skippyballen door het pand, staan er een tafeltennis- en tafelvoetbaltafel, een velvet bank, graffiti muur en een hoop planten. Ook snoeppotten vind je overal. Om iedereen tenslotte te motiveren om bepaalde targets te halen zodat we in januari met z’n allen op wintersport gaan, hangen er overal Tiroler posters. Puur en alleen om het gezellig, werkbaar en inspirerend te maken. En dat werkt!

What about you?

Welke van de werk triangel zijn op jou van toepassing? En hoe belangrijk vind jij een ‘inspirerende’ werkomgeving voor jouw werkgeluk? 

 

Lees hier meer over werk:

Share This