Zoals ik jullie twee weken geleden hier op Marlennial.nl al liet weten, vertrok ik onlangs samen met mijn vriendin Jolien naar de MTV EMA’s in Sevilla. Nu ik terug ben in Nederland, een hoop slaap heb ingehaald én de foto’s heb uitgezocht, is het tijd voor een verslag. Hoe was Sevilla? Hoe waren de EMA’s en wat hebben we allemaal meegemaakt? Bereid je voor, want hier komt een lang, maar leuk verslag!

Een weekend naar Sevilla voor de MTV EMA's! - 1

Van Halloweenfeest op vrijdag naar ontbijten in Sevilla op zaterdag

Het begon allemaal op vrijdagavond, waar ik als horrorzuster nog stond de swingen op foute hits tijdens de Halloween party op mijn werk. Om 00.00 was het snel omkleden om bepakt en bezakt de Flixbus in te stappen richting Schiphol. Want ja, natuurlijk gingen er toen geen treinen meer. Om 06.30 vlogen Jolien en ik samen met een hoop andere prijswinnaars richting Sevilla, waar we om 09.30 aankwamen. Op het vliegveld werden we verwelkomd door veel posters en banners van de EMA’s. Zo onwerkelijk dat wij daarbij mochten zijn!

Omdat we onze kamer nog niet in konden, besloten we eerst te ontbijten in de stad bij Vida Loca. Verse jus en eieren kwamen namelijk als geroepen en dit nieuwe brunchrestaurant daarom ook.

 

Een weekend naar Sevilla voor de MTV EMA's! - 2

Marrokkaanse sferen in Hotel Macarena op zaterdag

Toen we om 13.00 ein-de-lijk onze kamer in konden in het prachtige Hotel Macarena, wat er erg Marrokkaans uitzag qua inrichting, wilden we niets anders dan slapen. We hadden immers al een nacht doorgehaald en konden amper meer op onze benen staan. Na 3,5 uur slapen besloten we ons maar wat op te frissen, zodat we nog lekker konden eten in de stad. Zie hierboven de lobby én het uitzicht vanuit onze kamer. Love it!

 

Een weekend naar Sevilla voor de MTV EMA's! - 3

Paella en sangria

Uiteraard werd dat eten natuuuurlijk paella. Niet de beste die we ooit hadden gegeten, maar wel Spaans én uiteraard vergezeld door een glas Sangria. Toen we weer terug in het hotel aankwamen zat niemand minder dan Rijk Hofman bij ons contactpersoon vanuit MTV te borrelen. Of we ook een drankje mee wilden doen. Natuurlijk! Toen zij tien minuten later weggingen om nog te eten in de stad zaten we daar, mét gin tonic, wijn én een leuk verhaal voor op mijn blog en onze Instagram.

 

Een weekend naar Sevilla voor de MTV EMA's! - 4

De beste lunch ever in Sevilla

De volgende dag sliepen we uit, trokken we onze meest zomerse outfits uit de kast en gingen we op naar de lunch. Samen met nog een hoop Nederlandse en Belgische prijswinnaars kregen we de meest uitgebreide en lekkere lunch óóit gegeten bij La Terraza: een super toffe lunch hotspot in Sevilla. Van loempia’s tot salades, olijven, stokbrood, stoofvlees, risotto en patatas bravas: het was top! Toen we ook nog eens champagne als toetje kregen, kon de middag niet meer stuk. Wat een gezelligheid!

 

Een weekend naar Sevilla voor de MTV EMA's! - 5

De MTV EMA’s op zondag

Natuurlijk was het daarna tijd voor de EMA’s. Het hoogtepunt van het weekend. Eerst gingen we met bijna het hele hotel in drie grote bussen naar de pre-party in een super toffe club in Sevilla. Daar mochten we ongegeneerd op de foto bij de photobooth, dronken we drankjes en deden we dansjes. Een hoop glitter op onze enthousiaste gezichten mocht natuurlijk niet ontbreken. Daarna gingen we door naar de EMA’s zelf, waar onze telefoons meteen werden geseald in cases (zie hierboven) Een ‘phoneless avond’ werd het dus. Maar gelukkig hadden we ons daar al mentaal op voorbereid.

Wat ik van de EMA’s zelf vond? Ik vond het vooral een groot spektakel. Er gebeurde zoveel om ons heen. Van optredens tot decor opbouw, video’s en award uitreikingen: we wisten niet waar we moesten kijken. Zoveel indrukken. Of ik dit nog een keer mee zou willen maken? Mwa, het was tof voor deze keer en echt bijzonder, maar van de EMA’s zelf kregen we niet enorm veel mee. Een ‘once in a lifetime experience’ dus.

 

Een weekend naar Sevilla voor de MTV EMA's! - 6

Sightseeing Sevilla op maandag

Na vooral veel slapen, eten, feesten en reizen van de afgelopen dagen was het op maandag tijd om eindelijk de stad te verkennen.  Tijd voor wat sightseeing, tapas en gezelligheid! Zoals je ziet hebben we in dit weekend niet eens zoveel van Sevilla kunnen zien helaas. Gelukkig was het wel zonnig, zo’n 20 tot 23 graden én heeft dit weekend ons slechts 70,- per persoon gekost. Dus wij waren blij. En niet zo’n beetje!

Mijn Sevilla hotspots

  • Plaza de España: het welbekende plein met een prachtig gebouw en kleine bruggetjes
  • Av. de la Constitución: een lange straat waar je super veel kleine winkeltjes en vooral prachtige gebouwen vindt
  • Ontbijt en/of brunch bij Vida Loca
  • Uitgebreide lunch bij La Terraza

Met BN’ers in het vliegtuig

Oh en fun fact: de terugreis zaten we in het vliegtuig met: Doutzen Kroes (ze reikte de award uit voor Best Hip Hop), Rijk Hofman (onze bff), Snelle (winnaar van Best Worldwide Act tijdens de EMA’s) en Kay Nambiar (Simpelweg een enorm knappe man. Geen idee waarom hij mee was eigenlijk). Famous vluchtje dus!

Ben jij wel eens in Sevilla geweest? Wat zijn jouw aanraders? 

Share This