Het jaar 2019 is bijna voorbij en daarom leek het me hoog tijd om de balans op te maken. Het afgelopen jaar was behoorlijk turbulent, positief en negatief gezien. Het jaar bestaat simpelweg niet alleen maar uit positieve punten, dus daarom deel ik graag mijn hoogte- én dieptepunten met je. Kijk je mee?

Mijn eerste soloreis

Chronologische volgorde? No way. Ik begin gewoon met het allertofste en hetgeen ik het meest trots op ben: mijn eerste soloreis. In de zomer ging ik ein-de-lijk voor het eerst alleen op reis. Geen wekenlange backpacking trip naar Azië zoals (bijna) iedereen tegenwoordig lijkt te doen, maar ‘gewoon’ een reisje naar Mallorca. Ik schreef er al een uitgebreid artikel over. Ik kan daarnaast alleen maar zeggen dat ik zoiets in 2020 zeker nog een keer ga doen. Iemand tips?

Focus op mezelf

Naast mijn soloreis was ‘focussen op mezelf’ een ander belangrijk hoogte- én dieptepunt. Ik besloot in april naar een psycholoog te gaan omdat ik me simpelweg niet meer goed in mijn vel voelde. Niet meer mezelf, niet meer energiek, niet meer ‘Marleen’. Inmiddels heb ik, zoals dat dan gaat, mezelf leren kennen en veel stappen gemaakt. En hoe toepasselijk: vanaf januari ga ik iedere maandagmiddag een millennialtraining volgen. Om beter om te gaan met stress, deadlines, sociale druk en andere millennial minded zaken. 2020 wordt het jaar waarin ik echt voor mezelf ga zorgen. Ik vind dat dat ook best eens gezegd mag worden naast alle leuke tripjes en hippe Instagram kiekjes. Het leven is immers niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

Tripjes naar: Boedapest, Marbella, Barcelona, Palma de Mallorca en Sevilla!

Terug naar het reizen: het afgelopen jaar bezocht ik weer een hoop toffe plekken. Het begon in april met een weekendje Boedapest, om iemand op te zoeken waar ik achteraf toch heel veel spijt van had (vandaar ‘sucker in de liefde’ hieronder). Daarna volgde Marbella met mijn vriendin en collega Laura in juli. In mijn zomervakantie bezocht ik vrienden van mijn ouders in Spanje en gingen we een dagje naar Barcelona, waarna mijn soloreis naar Mallorca volgde. Daar bezocht ik Sollér en vervolgens Palma de Mallorca. Tenslotte won ik ook nog eens (enorm verrassend) een gratis tripje naar Sevilla, waar ik onlangs al over schreef.

Nieuwe blog: Marlennial

2019 was ook het jaar waarin in mijn eigen creatieve uitlaatklep veranderde: van Remote Reporter naar Marlennial. Een switch van doelgroep, doel en uitstraling. Ik wilde een stapje hoger, stapje professioneler en daarnaast wilde ik me meer focussen op de generatie die me zo intrigeert: de millennials.

Sucker in de liefde

Voor wie mij een beetje kent weet het: 2019 was niet mijn jaar op het gebied van mannen. Het lijkt maar niet te lukken, maar het afgelopen jaar sloeg alles. Dus: laat 2020 een jaar zijn waarin ik eindelijk ook eens de ware ontmoet, zodat ik deze blog volgend jaar zit te schrijven met een enorme leuke vent naast me. Anyone?

Voor mij was het vooral een bewogen jaar: veel drukte in mijn hoofd en veel situaties die enorm veel energie kostten. Daarnaast was het ook een jaar waarin ik super veel toffe dingen deed, veel over mezelf leerde en heel veel plezier maakte. Wat er op de planning staat voor 2020? Ik heb nog geen idee. Dat zie ik vanzelf. Het is nu eerst tijd om te genieten van de kerstdagen met mijn lieve familie! Cheers! 

Share This